Gruppemøde



Veloverstået brugergruppemøde, hvor der blev valgt nyt navn

Det var i de flotte omgivelser hos Microsoft, at formand Michael Falkenberg fra Delegate kunne byde velkommen til brugergruppemøde. Han gav en status for brugergruppen og opfordrede medlemmer til at melde sig på banen med emner, som brugergruppen kan tage op.

Dagen var fyldt med spændende og aktuelle oplæg, blandt andet et blik på intranettet anno 2023, MDM, sikkerhed og compliance samt en præsentation af Copilot. På agendaen var også Generalforsamlingen. Her blev der valgt nye medlemmer til bestyrelsen og brugergruppen har fået nyt navn. Læs mere for at se hvilket.

Gruppemøde

Intranettets position i den hybride arbejdsplads

I det første oplæg gav Lasse Skjelmose fra Fellowmind en livlig gennemgang af intranettets historie. Fra at være informations- og dokumentdeling til efter corona at have en vigtig position i den hybride arbejdsplads. En virksomheds intranet er hoveddøren til organisationen. Det er medarbejdernes møde med arbejdspladsen. Intranettet er samlingspunktet, hvor onboarding af nye medarbejdere sker, og de bliver bekendte med virksomhedens vigtige viden, nyheder, kommunikation m.m. Der er så at sige fordele ved at have et intranet, som kan samle trådene i organisationen.

Gruppemøde

MDM og MAM – har du styr på dine enheder?

Ole Christensen fra CuraIT gjorde tilhørerne klogere på styring af MDM (Mobile Device Management) og MAM (Microsoft Application Management). Der kan være en idé i at have overblik og kontrol i de enkelte enheder, som cirkulerer rundt i sin virksomhed. Her kan MDM og MAM blandt andet anvendes til at styre hvilke produkter, som slutbrugeren ikke må installere på sin mobile enhed. Derfor er både MDM og MAM med til at øge sikkerheden. Ole fortalte, at det kræver en Intune-licens for at kunne køre MDM og MAM.

Gruppemøde

Et blik på sikkerheden med de juridiske briller på

På trods af at det kunne blive en tung omgang at lytte til et oplæg om sikkerhed, compliance og Schrems II-afgørelsen, så formåede Ole Kjeldsen fra Microsoft på en nærværende facon at gøre det levende og interessant. Jura, tilsyn og instrukser kigger ikke på teknologien i sig selv, men mere på hvordan teknologien implementeres. Her fortalte Ole, at Microsofts cloud opbevares i EU, og manede til ro omkring, at Defender-porteføljen overføres til USA. For det globale udsyn, hvor der indhentes erfaring i hele verden, er med til at lave en høj sikkerhed for alle. Hvis der er brud ét sted, så lærer systemet om det, og den læring bliver til gavn for alle, der er en del af Defender, fordi systemet kan forhindre lignende angreb en anden gang.

Gruppemøde

Samarbejd med Microsoft Copilot

I dagens sidste oplæg gav Peter Lunding Smith fra Microsoft en præsentation af Copilot, der er baseret på OpenAI-teknologien. Med en kort tekstbeskrivelse og henvisning til baggrundsfiler kan Copilot generere en hel præsentation i PowerPoint, en helskrevet tekst i Word, grafer i Excel eller hvad du ellers kan ønske dig. Peter fortalte, at det er Intranet i SharePoint online, Viva og Generative AI, som er smeltet sammen.

Vil man selv lege med Copilot, så kan man få adgang via en Azure-konto. Der er en godkendelsesproces, som kan tage 14 dage. Herefter er du flyveklar med copilot sikkert ved din side.

Gruppemøde

Generalforsamling

På brugergruppemødet blev årets generalforsamling også afholdt. Her sagde bestyrelsen tak for godt samarbejde til Jens Overgaard Dinesen og Christina Arleth. Samtidigt kunne de byde velkommen til nye bestyrelsesmedlemmer: Christian Overgaard og Marianne Skjoldborg. Læs om bestyrelsen her.

Det var ikke kun i bestyrelsen, at der var udskiftning. Navnet på brugergruppen blev også opdateret. Fremover hedder brugergruppen: Microsoft 365 Brugergruppen. I den kommende tid vil logo og design blive ændret.

 

Generelt var stemningen og deltageraktiviteten god med en masse spændende spørgsmål. Bestyrelsen takker for endnu et skønt og velafviklet event.

Gruppemøde