Fantastisk arrangement om AI og sikkerhed - og sikkerhed med AI!


Fantastisk arrangement om AI og sikkerhed - og sikkerhed med AI!

New outlook & New Teams

Arrangementet blev skudt i gang af vores formand, Peter Bech-Lutzka, der helt uden brug af AI havde forberedt en grundig gennemgang af New Outlook og New teams.

Der er mange gode features i den nye Outlook, så selv om man måske har releaset lidt før alle børnesygdomme er udluset og det heller ikke er alle planlagte funktionaliteter, der fungerer endnu, kan der være ræson i at skifte allerede nu.

Peter er som altid inspirerende - om ikke andet så fordi hans måde at arbejde med mails, opgaver, og 'clean inbox' er misundelsesværdig, og de mange guldkorn gøres tilgængelige for vores medlemmer i Peters power point.

Fantastisk arrangement om AI og sikkerhed - og sikkerhed med AI!

Foreningens fremtidige fokus

Resten af formiddagen blev brugt med at styrke netværket og fremme dialogen.

Deltagerne brugte i 4 grupper en god times tid på at drøfte formålet med Microsoft 365 Brugergruppen, og fik rigtigt gode snakke omkring emnerne:

  • Hvad vil gerne opleve, når vi kommer til møde i Brugergruppen?
  • Hvem vil vi gerne møde?
  • Hvordan vil vi gerne mødes?

Snakken gik lystigt, og der var heldigvis bred enighed om, at Brugergruppen giver mulighed for at få et netværk med andre, der er passionerede omkring Microsoft 365 - på tværs af brancher, organisationsstørrelse og geografi.

Det er relevant at mødes med store og små virksomheder, med ledere og ansatte og med både dem, der er meget teknisk orienterede og dem, der er mere fokuserede på brugerne og på adoption.

Bestyrelsen skal arbejde videre med de mange inputs, men det var fantastisk at mærke opbakningen og begejstringen for det netværk og de mange faglige inspirationsmuligheder som brugergruppen giver.

Fantastisk arrangement om AI og sikkerhed - og sikkerhed med AI!

Bestseller og Co-pilot

BESTSELLER er i gang med udrulle Co-Pilot, og Brian Sørensen, der er i sin rolle som Product Owner kom med en inspirerende gennemgang af rejsen - fra de helt indledende overvejelser, og til der, hvor organisationen er lige nu.

Brian delte gavmildt ud af alle sine erfaringer med implementering af Copilot - både de gode og de dårlige, og kunne også dele enkelte mere eller mindre underholdende citater fra brugerne - som fx dette, der fik hele salen til at trække lidt på smilebåndet:

“I am super disappointed in co-pilot. If we start with
Excel, it is totally useless. Clippy from 1995 was just as
adept as co-pilot and I find no use, as in no use”

Det bliver spændende at følge med i om det er den generelle oplevelse af AI, når vi mødes igen til næste år!

Fantastisk arrangement om AI og sikkerhed - og sikkerhed med AI!

Tour de France og AI

Morten Kjeldsen Kusk fra NTT Data kunne i Korsør berette om, hvordan man i NTT Data Business Solutions har anvendt AI og ChatGPT til adskillige projekter iden for sportens verden - det er brugt i både Tour de France, The Open og VM i basketball.

Det kan ind imellem føles som om alt bliver nemmere og bedre, når bare vi kan anvende AI - og der er helt sikkert også mange fordele, men erfaringerne siger også, at der uværgerligt vil opstå udfordringer - primært fordi virkeligheden har det med at være forskellig fra de opstillede modeller.

Et godt eksempel på dette er en Tour de France-rytter, der efter et styrt skifter til en ny cykel - hvormed den chip, der skal følge rytteren og give løbsledelse, presse mv. besked om hans placering i feltet pludselig ikke modtager de vigtige data.

Der er masser af spændende muligheder med AI - men det er også inspirerende at høre om, hvor mange steder tingene så også lige pludseligt kan blive udfordret fordi man har indrettet sig efter en forestillet virkelighed!

Fantastisk arrangement om AI og sikkerhed - og sikkerhed med AI!

Øget effektivitet med AI

Thomas Terney er prisvindende iværksætter foredragsholder, der i sit daglige virke som direktør for Athlee.dk arbejder  i krydsfeltet mellem teknologi, mennesker og nye måder at arbejde på.

Thomas har en stor passion for formidling og et ønske om at få alle ”med på den teknologiske bølge”, og så er han sjov!

Han har en ph.d. i kunstig intelligens, og udgav i 2018 bogen "Kampen om Fremtiden. Forstå hvordan kunstig intelligens påvirker mennesker, magt og markeder". En bog som Berlingske Tidende blandt andet anmeldte den med ordene "Terney ved kort sagt, hvad han taler om".

Vi havde inviteret Thomas til Korsør for at give deltagerne et skud inspiration, og det fik vi i allerhøjeste grad! På underholdende vis fik vi en indføring i mulighederne med billedgenkendelse, AI i dagligdagen (vi bruger det allerede meget mere end vi aner) og ikke mindst de etiske udfordringer, der kan være med AI (hvis de altså i virkeligheden er der...).

Med få nedslag i både den samfundsmæssige debat om AI (fx. kunne Thomas med stor sikkerhed dementere at AI er racistisk - men AI kan hjælp med at sætte spot på bias i datasættet, fordi AI ikke 'tilpasser' sine resultater til en ønsket virkelighed, men kun forholder sig til faktuelle virkelighed), i mulighederne med eksempelvis billedbehandling og så naturligvis den generelle frygt for udviklingen, gav han med sit oplæg både et godt grin og stof til eftertanke hos de tilstedeværende.

Thomas rundede sit oplæg af med at berolige os alle med, at hele vores arbejdsliv ikke er forandret i morgen - men på den lange bane vil AI ændre vores måde at arbejde på fuldstændigt fundamentalt!

Fantastisk arrangement om AI og sikkerhed - og sikkerhed med AI!

Cybertruslen mod Danmark

Altid inspirerende Christian Carlsen fra Arrow fik den lidt utaknemmelige opgave at vække deltagerne på dag 2 - men det skal vi da love for at han gjorde!

Med en gennemgang af de i virkeligheden utroligt nemme metoder, som hackerne bruger, demonstrerede Christian for deltagerne hvor nemt det reelt er at skaffe sig adgang til alt fra kameraer i private hjem til forretningskritiske data i både små og store virksomheder.

Ud over en gedigen omgang frygt for egne data gik deltagerne fra Christians oplæg med en række konkrete værktøjer til at tjekke om man selv reelt er blevet hacket - og så en opfordring til at sikre sig, at man lige gennemtænker 'den nemme løsning' inden man bare lægger alt muligt ud på nettet "fordi så er det supernemt for andre at tilgå det" - når du gør det nemt for kollegaerne, gør du det nemlig også nemt for personer med onde hensigter!

Fantastisk arrangement om AI og sikkerhed - og sikkerhed med AI!

Praktisk anvendelse af AI

I Fellowmind har man allerede implementeret AI i flere scenarier, og Pernille Bernth fortsatte dag to med en spændende præsentation af både det teoretiske grundlag for udviklingen og de gode eksempler på, hvordan man kan bruge AI til både at skabe værdi i forretningen og til at øge den enkeltes personlige produktivitet.

Microsoft har naturligvis gennemført flere undersøgelser blandt ledere og ansatte, og har bl.a. afdækket at 82 % af ledere mener, at de ansatte har behov for nye kompetencer for at kunne interagere med AI. De ansatte ønsker til gengæld hjælp fra AI til alt fra informationssøgning til opsummeringer og analytisk arbejde - det er spændende tal, som man helt sikkert kan dykke mere ned i for at blive endnu bedre forberedt på de kommende års ændringer i vores arbejdsliv.

I Fellowmind har man som sagt udviklet AI-værktøjer til:

  • Intranet - og onboarding af nye medarbejdere
  • En HR-chatbot, der kan besvare simple HR-relaterede spørgsmål og dermed frigive tid til andre opgaver
  • Kundeservice - sætter kunderne i stand til altid at få svar på deres spørgsmål
  • Serviceteknikere - teknikerne understøttes nu af AI, så de lettere kan tilgå relevant information
  • Retail - Personalized Shopping optimerer webshops og skaber en mere personlig shopping-oplevelse

Og til de af os, der synes at det er lidt svært at blive god til prompte, sluttede Pernille af med det opmuntrende:

Husk at Co-Pilot (og de andre AI-teknologier) bliver aldrig værre end de er lige nu!

Fantastisk arrangement om AI og sikkerhed - og sikkerhed med AI!

En måde at tænke på

Bonnie Roy og Marcus Rasmussen fra Todai fortsatte den spændende snak om AI og de mange muligheder, som modellerne giver os allesammen for at effektivisere vores arbejdsliv.

Der er mange værktøjer i spil, og de GPT modeller, der findes er sådan set ikke nye - det nye er, at vi skal til at interagere med vores AI, så den bliver mere målrettet vores ønsker og behov. Så når vi snakker nye krav og nye kompetencer til medarbejderne, handler det om at vi skal blive gode til at sortere i værktøjerne, så vi får brugt dem, der er relevante for os - og brugt dem rigtigt.

Marcus sluttede præsentationen af med at pointere, at vi som ansatte bør bede ledelsen om at sætte en retning, så vi ikke enten gør noget forkert, men tværtimod bruger AI til at blive mere effektive.

Fantastisk arrangement om AI og sikkerhed - og sikkerhed med AI!

Vores nye bedste ven?

Jesper Frisgaard fra Microsoft rundede de faglige oplæg af med at koble hele arrangementets to overordnede emner sammen i et oplæg om hvordan Copilot kan hjælpe med at forbedre sikkerheden.

Microsofts årlige udgivelse MDDR (der står for Microsoft Digital Defense Report) har i 2023 fået et nyt afsnit om netop LLM og deres evne til at transformere cyber defense. For lige som vi andre er igang med at undersøge de muligheder som AI giver for at effektivisere vores arbejdsliv, er også hackerne i gang med samme øvelse.

Jesper peger på fem konkrete skridt, som vi alle bør tage for at sikre os - og oplyser at de fem simple forholdsregler faktisk kan stoppe 99 % alle alle angreb (de kommer lige på engelsk, fordi Jespers præsentation er på engelsk):

  1. Enable Multifactor Authentication
  2. Apply Zero Trust principles
  3. Use extended detection and response (XDR) and antimalware
  4. Keep up to date
  5. Protect data

Og dette kan Copilot for security selvfølgelig hjælpe med at understøtte - og den kan gøre det både hurtigere og bedre end vi selv kan.

Jesper kom med mange gode tips under sit oplæg - blandt andet fik han understreget at man jo kan begrænse den enkelte Copilots adgang til specifikke Sharepoint-sites - hvis man nu ikke lige er helt tryg ved at slippe den løs i alle virksomhedens data.

Og så er Copilot sådan helt officielt også ved at blive rullet ud på dansk! DET må siges at være en af dagens bedste nyheder!

Fantastisk arrangement om AI og sikkerhed - og sikkerhed med AI!

Afslutning, evaluering og Lifehacks

Traditionen tro blev hele arrangementet afsluttet med fælles evaluering og præsentation af deltagernes egne LifeHacks - og så naturligvis præmieoverrækkelse - intet event i brugergruppen uden præmier!

De mange lifehacks bliver præsenteret i foreningens kommende nyhedsmails - eller måske i vores lukkede LinkedIn-gruppe, der er forbeholdt medlemmer af brugergruppen (der skal jo være fordele ved at være medlem:-))...

Bestyrelsen glæder sig til at dykke ned i evalueringen, og siger TAK for den gode stemning og de mange gode snakke!